Dit is hoe je het beste wisselt van kattenvoeding!

Wil jij je kat nieuwe kattenvoeding geven omdat hij bijvoorbeeld ouder wordt of omdat je over wilt stappen op een graanvrij dieet? Dan moet je goed opletten dat je niet te abrupt verandert van voeding. Voor katten die al jaren dezelfde voeding krijgen, kieskeurig zijn of gezondheidsproblemen hebben kan het een hele uitdaging zijn om te switchen van kattenvoeding. In deze blog laten we je zien hoe je het beste wisselt van voeding.

Het wisselen van kattenvoeding

De beste manier om jouw kat te laten wennen aan nieuwe voeding is om de maaltijd in stappen aan te passen. Voor katten met een gevarieerd dieet zal het gemakkelijker zijn om te veranderen van voeding, maar voor katten die al jaren hetzelfde dieet of gezondheidsproblemen hebben ligt dit anders. Katten hebben namelijk een gevoelige maag en darmen die snel van slag raken wanneer je abrupt overstapt op andere voeding. Je kat kan er zelfs ziek van worden.

Om je pluizenbol te laten wennen aan zijn nieuwe dieet geef je haar de eerste paar dagen nog zeker 75% van de voeding die ze gewend is. Meng de rest met 25% van de nieuwe voeding. Na een paar dagen verander je de percentages naar 50% en vervolgens 75% van de nieuwe voeding. Na ongeveer één week is jouw kat volledig gewend geraakt aan zijn nieuwe maaltijd. Het is ook mogelijk om jouw pluizenbol wat langer te laten wennen aan de nieuwe voeding. Vooral bij oudere en kieskeurige katten is dit een goede optie.

Wat als je snel moet overstappen van dieet?

Heeft jouw kat gezondheidsproblemen? Dan is het soms nodig dat jouw viervoeter ineens moet veranderen van kattenvoeding. In dat geval raden we je aan om dit te overleggen met je dierenarts. In sommige gevallen is het juist beter voor de kat om gelijk over te stappen naar een speciaal dieet. Volg in deze situatie altijd het advies van de dierenarts.

Op welke voeding stap jij over?

Omdat katten best kieskeurig zijn duurt het soms een tijdje voordat jij de ideale voeding hebt gevonden voor jouw pluizige huisgenoot. Met onze nieuwe kattenvoeding van Acana hebben we speciaal gekeken naar de levensstijl van de kat. Een binnenkat heeft een andere voedingsbehoefte dan een buitenkat. Onze voeding bevat rijke en gevarieerde verse vleessoorten die je katten en kittens in hun natuurlijke omgeving zouden tegenkomen. Bekijk nu onze nieuwe kattenvoeding en ontdek de ideale maaltijd voor jouw kat.

Ontdek de kattenvoeding