Heeft jouw hond last van overgewicht?

Als hondenliefhebber weet jij als geen ander dat de liefde van een hond door de maag gaat. Een hond is dol op een lekkere maaltijd, maar dat brengt ook risico’s met zich mee. Wist je dat zeker 40% van de honden in Nederland last heeft van overgewicht? En hierdoor kunnen honden diverse gezondheidsklachten ontwikkelen, zoals een hartaandoening, een slecht immuunsysteem of huidproblemen.

In deze blog geven we je graag diverse tips over hoe jij overgewicht bij je hond voorkomt en wat je tegen overgewicht kan doen.

hond met overgewicht

Wanneer heeft een hond last van overgewicht?

Bij honden kun je snel zien wanneer ze te zwaar wegen. Een hond heeft het ideale gewicht wanneer jij de ribben en heupbotten gemakkelijk kan zien en voelen. Natuurlijk is dit bij het ene ras lastiger te bepalen dan bij het andere. Als je twijfelt of jouw hond overgewicht heeft, is een bezoek aan de dierenarts de beste optie.

Hoe voorkom je dat je hond te zwaar wordt?

Voorkomen is beter dan genezen! Om jouw hond op het juiste gewicht te houden hebben we de volgende tips voor je:

  • Ga bewegen met je hond!

Honden houden van beweging en dit is ook een belangrijk onderdeel om jouw viervoeter gezond en op gewicht te houden. Zorg er daarom voor dat je hond minimaal één uur per dag in beweging is, maar meer is natuurlijk beter! Dit doet je door spelletjes met hem te spelen of door lange wandelingen te maken.

  • Het voedingspatroon is belangrijk

De juiste voedingsgewoonten hebben een grote invloed op het gewicht van je hond. Overgewicht ligt al op de loer als je naast de normale maaltijden veel tussendoortjes geeft aan je hond. Daarom raden wij aan om jouw lobbes zo weinig mogelijk tussendoortjes te geven. Door de gebruikelijke maaltijden te verdelen over meerdere keren per dag voorkom je dat je hond honger krijgt.

honden met overgewicht

Mijn hond moet afvallen, maar hoe doe ik dat?

Naast veel lichaamsbeweging zijn er diverse maaltijden die jij hond kan geven zodat hij sneller afvalt. Acana Light & Fit is speciaal ontwikkeld voor honden die te zwaar zijn. Deze voeding is rijk aan eiwit en voedingstoffen, maar beperkt in calorieën. Zo blijven de spieren van jouw hond in optimale conditie!

Bekijk de verkooppunten van Acana Light & Fit