Veelgestelde vragen

We begrijpen dat je vragen kunt hebben over ACANA. We hebben de meest gestelde vragen op een rij gezet. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

overname van acana 

Waarom wordt Champion Petfoods onderdeel van Mars Petcare?

Champion Petfoods onderscheidt zich in de dierenvoedingsindustrie door sterke high premium merken met de beste ingrediënten, moderne keukens en verkooppunten in meer dan 90 landen. Mars Petcare gelooft dat deze sterke punten een aanvulling zijn op hun activiteiten. Mars Petcare is namelijk net als Champion Petfoods gepassioneerd over de gezondheid en voeding van huisdieren en brengt ook een grote deskundigheid over huisdieren mee. Mars doet al meer dan 50 jaar onderzoek naar de gezondheid van huisdieren en deelt doorbraken op gebieden als preventieve gezondheid. We hebben de bedoeling om de allerbeste voeding met de hoogwaardigste ingrediënten voor jouw huisdier(en) te blijven bereiden.

Wanneer wordt Champion Petfoods ‘officieel’ onderdeel van Mars Petcare?

Champion Petfoods blijft zelfstandig werken tot de deal rond is. Dit zal ergens in tot 2023 plaatsvinden.

Wat gebeurt er met de kwaliteit van de ingrediënten?

Een van de redenen waarom Mars Petcare Champion Petfoods overneemt is vanwege onze geliefde recepten en bereidingswijze. Onze honden- en kattenvoeding is onze kracht en de voeding blijven we bereiden in onze unieke keukens met dezelfde ingrediënten.

Blijft ACANA beschikbaar bij het verkoopppunt in de buurt?

Uiteraard is het aan het verkooppunt bij jou in de buurt om hierin een keuze te maken. Lokale verkooppunten zijn altijd belangrijk geweest voor Champion Petfoods en dit zal niet veranderen.

 

Onze voeding

Waar komen de ingrediënten vandaan?

Tegenwoordig is het extra belangrijk om te weten wie het voedsel maakt en waar de ingrediënten vandaan komen. Daarom is het goed om te weten dat Acana alleen met leveranciers samenwerkt die ze kennen en vertrouwen. Maak kennis met onze leveranciers op www.acana.nl/over-ons/regionaleingredienten

Hoe groot zijn de hondenbrokken van ACANA?

De hondenbrokken van ACANA zijn voor volwassen honden 14 mm, voor onze grote vrienden 17 mm en voor onze nieuwste vriendjes 11 mm.

Hoe groot zijn de kattenbrokken van ACANA?

De kattenbrokken voor volwassen katten van ACANA zijn 9-10 mm groot. Voor kittens is het brokje wat kleiner: 7,5 mm.

Wanneer en hoe overstappen van kittenvoeding naar voeding voor volwassen katten?

Als het gaat om het voeren van jouw kat, is het belangrijk op te merken dat kittenvoer en voer voor volwassenen over het algemeen van elkaar verschillen wat betreft eiwit-, vet- en caloriegehalte. Kittens groeien snel en hebben veel calorieën nodig om die groei te ondersteunen, evenals veel essentiële aminozuren, vitamines en mineralen. Dit zijn de bouwstenen die katten nodig hebben om een ​​sterk en gezond lichaam op te bouwen naarmate ze ouder worden. Rond de 10-12 maanden zal jouw kitten waarschijnlijk volgroeid zijn. Aangezien je kat op dit punt volwassen is geworden en geen groeifase meer doormaakt, hoeven ze geen extra calorieën meer. Dit is over het algemeen de beste tijd om je kitten over te laten stappen op voeding voor volwassen katten. Sommige grotere rassen bereiken hun volwassen gewicht pas als ze 18 maanden oud zijn. Raadpleeg altijd je dierenarts bij twijfel.

Wanneer en hoe overstappen van puppyvoeding naar voeding voor volwassen honden?

Puppy's hebben andere voedingsbehoeften dan volwassen honden. Daarom bevat ACANA puppy een hoger vet- en caloriegehalte, zodat de puppy goed kan opgroeien. Zodra de puppy op het gewenste volwassen is, kun je overgaan naar volwassen voeding. Dit is meestal tussen de 10 maanden en 2 jaar. Het verschilt per ras. Klaar om te wisselen? Lees hier onze tips!

Kan ik mijn kitten ook voer voor volwassen katten geven?

Dat kan zeker! Het enige verschil is dat je minder moet geven dat wat je een volwassen kat zou geven. Houd het gewicht goed in de gaten en raadpleeg de dierenarts als je twijfelt aan de dagelijkse hoeveelheid.

Hoe stap ik over op Acana?

De beste manier om over te stappen naar nieuwe voeding is door jouw hond of kat geleidelijk te laten wennen aan de nieuwe brokken. De voeding van ACANA zit boordevol voedzame eiwitten van hoge kwaliteit. Dieren die hier nog niet aan gewend zijn, kunnen bij een abrupte verandering in het eetpatroon maag- of darmproblemen ondervinden. Begin met het mengen van 25 procent nieuw voer met 75 procent oud voer. Verhoog het nieuwe voer geleidelijk gedurende 10-14 dagen totdat je 100 procent nieuw voer krijgt. Meer tips lees je hier. www.acana.nl/overstappen-naar-acana

Wat is een eliminatiedieet?

Heeft jouw hond of kat last van jeuk, een rode of geïrriteerde huid of spijsverteringsproblemen? Dan is hij of zij wellicht allergisch voor één vleessoort. Het eliminatiedieet helpt je te achterhalen voor welke vleessoort je hond allergisch is. Met ACANA Singles kun je ontdekken voor welke eiwitbron je huisdier allergisch is. Ontdek het eliminatiedieet www.acana.nl/eliminatiedieet-hond

Hoe vaak moet ik mijn hond of kat voeren?

Ieder huisdier is uniek en met ieder levensfase kan het eetpatroon veranderen. Blijf daarom altijd de conditie van je lieve viervoeter in de gaten houden. Voor de meeste huisdieren raden wij aan om twee keer per dag te voeren. Verdeel eenvoudig de aanbevolen hoeveelheid op de verpakking over twee maaltijden. Zorg ervoor dat er ongeveer 8 tot 12 uur zit tussen de twee maaltijden. Als de aanbevolen hoeveelheid bijvoorbeeld 160 gram per dag is, raden we aan om 's ochtends 80 gram en 's avonds 80 gram te voeren.

Vers, rauw of gedroogd? Wat zijn de verschillen?

Vers: de ingredienten worden alleen gekoeld. Rauw: net zoals onze verse ingrediënten, maar in dit geval snel ingevroren. Gedroogd: het water wordt uit ingrediënten als vlees, botten en kraakbeen gehaald door een zorgvuldig kookproces.

Hoe kan ik de voeding het beste bewaren?

Eenmaal geopend, kun je de overheerlijke brokjes het beste veilig in de verpakking bewaren. Eventueel kun je ook een luchtdichte bewaarton gebruiken en de verpakking met voeding in de ton plaatsen. Doe de voeding nooit los in de ton, zonder de originele verpakking. Vergeet ook niet om de bewaarton regelmatig te wassen, zodat er geen restjes achterblijven. Denk er ook altijd aan om het lotnummer te bewaren tot de verpakking helemaal leeg is. Verder adviseren we de brokjes te bewaren op een koele, droge plaats op kamertemperatuur.

Hoe lang kan ik de voeding bewaren?

Elk product is in een luchtdichte verpakking gegarandeerd tot de houdbaarheidsdatum die op de verpakking staat. De houdbaarheidsdatum (BB) staat op de achterkant van de zak bovenaan de verpakking, samen met het lotnummer en productie-informatie. We adviseren je na opening de verpakking binnen 6 weken op te voeren. Na 6 weken neemt de smaak en de voedingswaarde langzaam af.

Is ACANA geschikt voor mijn huisdier met overgewicht?

Ja! Een eiwitrijk, koolhydraatarm dieet kan honden en katten helpen om hun lichaamsgewicht beter te verminderen dan een koolhydraatrijk voer. Als er teveel koolhydraten in voer zit, wat vaak komt door te veel granen, aardappelen etc., worden ze gemakkelijk omgezet in lichaamsvet. Eiwit levert dezelfde hoeveelheid energie als koolhydraten, maar heeft een heel ander effect op het lichaam.Heeft jouw kat overgewicht? Probeer dan eens Indoor Entrée. Voor honden met overgewicht kun je ACANA Dog Light & Fit proberen.

Hoeveel voer moet ik mijn huisdier geven?

Gebruik onze calculator om te kijken hoeveel voeding je per dag moet geven. Je vindt de calculator onderaan een productpagina. Maar jij kent je eigen huisdier het beste en zal door de tijd leren wat de ideale dagelijkse hoeveelheid is. Pas het dieet hierop aan. Bovendien kan de hoeveelheid in de loop van de tijd veranderen als je hond of kat ouder wordt of je viervoeter minder actief is dan eerst. Houd er altijd rekening mee dat een slanke hond of kat een gezond huisdier is. Veel honden en katten hebben een grote eetlust en eten alles wat je ze voedt. Omdat onze voeding en snacks onweerstaanbaar lekker zijn, moet je oppassen dat je niet te veel voert. Je huisdier kan hierdoor last krijgen van overgewicht of dunne ontlasting.