Eliminatiedieet hond

Heeft jouw hond last van jeuk, een rode of geïrriteerde huid of spijsverteringsproblemen? Dan is hij of zij wellicht allergisch voor één vleessoort.

Het eliminatiedieet helpt je te achterhalen voor welke vleessoort je hond allergisch is. Met dit dieet eet je hond slechts één vleessoort en kijk je of de klachten afnemen of volledig weggaan. Hierdoor weet je of je hond allergisch is voor deze vleessoort.

De ACANA Singles lijn is speciaal ontwikkelt voor het eliminatiedieet. De brokken bevatten slecht één vleessoort, maar bevatten toch alle benodigde voedingsstoffen die honden nodig hebben.

Ontdek het eliminatiedieet

Natuurlijke hondenvoeding

Wij houden net zoveel van jouw hond als jij. Daarom willen we alleen het allerbeste voor jouw viervoeter. Die liefde proef je terug in onze smakelijke natuurlijke hondenvoeding. Boordevol vers vlees, rijk aan eiwitten en laag in koolhydraten!

100%

Onweerstaanbaar lekkere brokjes. 

50-75%

Vers en gedroogd vlees.

100%

Gezond & voedzaam.

Voedselallergie bij honden

De meest voorkomende voedselallergie bij honden zijn allergieën voor één of meerdere vleessoorten. In de meeste hondenbrokken zitten diverse soorten vlees. Dit is natuurlijk goed voor de variëteit in het dieet van je hond, maar wanneer je hond allergisch is, niet bevorderlijk voor zijn of haar gezondheid.

Om voor elke hond een gezonde maaltijd voor te schotelen, hebben wij de ACANA Singles in de markt gebracht. Elke smaak bestaat uit slechts een soort dierlijk eiwit, wat het uitermate geschikt maakt voor een eliminatiedieet. Kies tussen de smaken: lam, varken en eend. 

 

Bekijk Acana Singles

 

 

Hoe werkt een eliminatiedieet?

Het doel van een eliminatiedieet is het achterhalen van welk soort vlees jouw hond geen last krijgt. Dit doe je door een tijd lang een brok te geven, waarin een soort vlees in zit. Wanneer de hond na een aantal weken geen problemen heeft, dan blijkt dit soort vlees niet de bron te zijn van de allergie. In dit geval kan je de keuze maken om enkel dit voer te blijven geven of verder te testen om te achterhalen welke diersoort de boosdoener is.

Onze voorkeur is om te achterhalen voor welke diersoort jouw hond allergisch is. Hierdoor weet je voor de toekomst welke voeding je wel en niet kan geven.

 

 

stappenplan

Stap 1: Kies een van de vier smaken ACANA Singles. Geef het voer vijf tot acht weken lang.

Stap 2: Merk je na deze periode dat de klachten aanhouden? Dan is de kans groot dat jouw hond allergisch is voor deze vleessoort. Kies een andere soort en test dit voer weer vijf tot acht weken lang. Heeft je hond geen klachten? Probeer een van de andere smaken en test het nogmaals.

Stap 3: Blijf dit proces herhalen tot je alle vier de smaken hebt geprobeerd en hebt achterhaald welke vleessoort geschikt is voor je hond en welke juist niet.

Let op: kleine snacks kunnen ook invloed hebben op de klachten van jouw hond. Probeer daarom ook bij de snacks dezelfde vleessoort te geven.

 

Bekijk de verkooppunten

ACANA Singles

ACANA Singles is de ideale brok voor het eliminatiedieet. Deze voeding bevat slechts één eiwitbron. Hierdoor kun je achterhalen voor welke vleessoorten je hond allergisch of gevoelig is en welke zij wel kan eten.

De voordelen van Acana Singles:

  • Bereid met veel vlees (50%)
  • Bevat slechts één vleessoort
  • 100% graanvrij
  • Vrij van synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen
  • Zeer geschikt voor de kieskeurige eters.
  • Afgestemd op de gezondheids- en voedingsbehoefte van jouw hond

 

Bekijk ACANA Singles