Wist je dat 50% van de honden te zwaar is?

De helft van de honden in Nederland en België is te zwaar. En dit terwijl overgewicht bij honden zorgt voor een grotere kans op gezondheidsproblemen en voor een kortere verwachte levensduur. Heeft jouw hond overgewicht? Dan is het belangrijk om hier iets aan te doen. Met onze test achterhaal je snel of jouw hond overgewicht heeft.

Doe de check

ACANA Light & Fit

ACANA Light & Fit bevat scharrelkip, scharreleieren, wilde platvis en zongerijpt fruit en groenten. Dit zijn de perfecte bouwstoffen die ervoor zorgen dat jouw hond gelukkig en fit wordt. Hierdoor is ACANA Light & Fit ideaal voor honden met (aanleg tot) overgewicht.

65%

dierlijke ingrediënten

35%

fruit, groenten en kruiden

100%

natuurlijk

Overgewicht bij honden herkennen

Het ideale gewicht van honden verschilt per ras, grootte, leeftijd en activiteitsniveau, maar toch zijn er bepaalde manieren hoe je kunt achterhalen of jouw hond overgewicht heeft.

  • De ribben spelen een belangrijke rol in het herkennen van overgewicht bij honden. Voel en kijk naar de ribben van je hond. Bij een ideaal gewicht zijn de ribben van jouw hond niet zichtbaar door de huid, maar wel gemakkelijk te voelen. Wanneer je hond overgewicht heeft, zullen de ribben moeilijk te voelen zijn door de vetlaag.

  • Kijk van boven naar de taille van je hond. Bij een gezond gewicht is de borst van je hond breder dan zijn buik. Als er geen/nauwelijks verschil te zien is tussen de borst en buik van je hond, dan is de kans groot dat je hond te dik is.

  • Twijfel je na de twee bovenstaande checks? Dan kun je het beste om advies vragen bij je dierenarts.Overgewicht honden

Heeft jouw hond Overgewicht?

Dan is de beste manier om je hond af te laten vallen, door over te stappen naar voeding met een verminderd energiegehalte, zoals ACANA Light & Fit. Het geven van minder voeding is een minder geschikte optie. Door je hond minder voeding te geven, vergroot je de kans namelijk dat je hond te maken krijgt met hongerigheid of een tekort aan voedingsstoffen. Om jouw hond op een gezonde manier te helpen afvallen kun je de hondenvoeding ACANA Light & Fit geven.

Ontdek ACANA Light & Fit

 

Andere tips om je hond te helpen met afvallen.

  1. Weeg de voeding die je geeft af met een keukenweegschaal of een maatbeker. Zo weet je altijd of je hond niet teveel voeding voorgeschoteld krijgt.  
  2. Geef minder snacks. Extra tussendoortjes zijn tijdens het afvallen, natuurlijk niet handig. Wil je je hond toch een tussendoortje geven? Geef dan een paar van zijn brokjes.
  3. Geef je hond meer beweging. Een extra wandeling of samen spelen, is niet alleen leuk, maar ook gezond.  

ACANA Light & Fit:
De beste hondenvoeding bij overgewicht

ACANA Light & Fit is premium hondenvoeding rijk aan voedingsstoffen en beperkt in calorieën en koolhydraten. De samenstelling helpt jouw hond om zijn spiermassa te behouden tijdens het afvallen. Zo valt jouw hond op een gezonde en verantwoordelijke manier af.

De hoeveel voeding die je moet geven, is afhankelijk van het gewicht van je hond. Op de ACANA Light & Fit pagina kun je een voedingscalculator vinden. Deze helpt je om te bepalen hoeveel gram voeding je je hond dagelijks moet geven.

Bekijk ACANA Light & Fit