Kattenbrokken met hoog vleespercentage

“Kattenbrokken met hoog vleespercentage” is een veel gehoord antwoord op de vraag waar je naar op zoek bent in een dierenshop. Kattenvoeding met veel vlees lijkt voor veel mensen een must. Maar waarom moet kattenvoeding verhoudingsgewijs veel vlees bevatten? En waar is het goed voor?

Katten zijn van nature carnivoren ofwel vleeseters! Het is daarom goed om bij het zoeken naar de juiste kattenvoeding te letten op een hoog vleespercentage. Kattenvoeding zonder veel vlees en bijvoorbeeld een hoog gehalte aan koolhydraten kan leiden tot gezondheidsproblemen en dat willen we ons huisdier natuurlijk niet aan doen. 

Kattenbrokken zoals de natuur het bedoeld heeft

De kattenvoeding lijn van Acana (Regionals) is bereid op basis van de speciale voedingsbehoeften die in de natuur zijn ontstaan. Wist je bijvoorbeeld dat ondanks jaren van voortplanting en fokken de behoeften en het instinct van onze katten nauwelijks veranderd zijn? Katten zijn van nature vleeseters en hebben behoefte aan eiwitrijke voeding met veel vlees. En dit is precies waar we onze voeding op gebaseerd hebben; het dieet van de voorouders van de kat. We bootsen de hoeveelheid, versheid en variëteit vlees na. Dat noemen we Biologically AppropriateTM Hiermee bereiden we voeding, bijvoorbeeld kattenbrokken, zoals de natuur het eigenlijk bedoeld heeft!

Acana Regionals kattenbrokken

De kattenbrokken van Acana Regionals is voedzame kattenvoeding die wordt bereid met (vers of rauw) vlees van spieren, organen of eetbaar bot. We hanteren vijf regels vanuit de natuur op basis waarvan we de kattenbrokken bereiden:

  1. Rijk aan vlees en dierlijke eiwitten
  2. Meer vers vlees dan elk andere voer
  3. Een rijke variëteit van verse soorten vlees
  4. Wholeprey verhoudingen
  5. Beperkt aandeel koolhydraten met een lage glycemische waarde

Zowel Regionals Wild Prairie, Grasslands, Pacifica als Ranchlands bestaat voor 75% uit vlees. De helft van dit vlees wordt vers of rauw toegevoegd aan de bereiding terwijl de andere helft gedroogd is voordat het wordt toegevoegd.

Kattenbrokken met hoog vleespercentage

Alle producten van Acana Regionals (kat) hebben dus een hoog vleespercentage van 75%. Het soort vlees dat we gebruiken tijdens de bereiding van de producten is natuurlijk verschillend. Zo bevat Regionals Wild Prairie vrije uitloop pluimvee, zoetwatervis en scharreleieren en bevat ruim 35% aan eiwitten. Bovendien is een graanvrije kattenvoeding.

  

Acana Regionals Grasslands bevat net als Wild Prairie naast vlees ook vis. Naast ook zoetwatervis bestaat Grasslands ook uit gras gevoerd lam en vrije uitloop eend.

Speciaal voor de vis liefhebbende kat hebben we Pacifica ontwikkeld. Met maar liefst vijf soorten zoals wilde haring, sardines, platvis, kabeljauw en schorpioenvis is Pacifica geschikt voor alle kattensoorten en helpen de hoogwaardige viseiwitten aan een topconditie.

  

Waar Acana Regionals Pacifica alleen vis bevat, hebben we Acana Regionals Ranchlands bereid op basis van vijf vleessoorten. De vleessoorten die zorgen voor een hoog vleespercentage zijn Angus Rund, gras gevoerd lam, yorkshire varken en plains bizon en daarmee is Ranchlands een veelzijdige bron van eiwitten.

Kenmerken van Regionals kattenbrokken

Met 75% bevatten de kattenbrokken een hoog vleespercentage waardoor jouw kat veel eiwitten krijgt. Veel eiwitten zorgen voor behoud van spieren en is onder andere goed voor de organen van katten
De Regionals kattenbrokken zijn koolhydraatarm wat goed is voor de darmen van jouw kat.
Naast veel vlees bevatten de kattenbrokken veel groente, fruit en kruiden!

Kattenbrokken op basis van whole prey verhoudingen

De Regionals producten worden bereid op basis van de zogenaamde wholeprey verhoudingen. Wilde katten, de natuurlijke voorouders van onze huisdieren, kwamen op natuurlijke wijze aan hun voedingsbehoefte door prooidieren helemaal op te eten.

De kattenbrokken die wij produceren bestaan uit een evenwichtige samenstelling van vers vlees, orgaanvlees en eetbaar bot waardoor de voedingsstoffen op een natuurlijke wijze worden geleverd. Onze ingrediënten en het eindproduct zijn daarom vrij van geur-, kleur-, smaakstoffen, hormonen, antibiotica, synthetische conserveringsmiddelen en andere synthetische toevoegingen niet nodig is. 

Waar zijn kattenbrokken met hoog vleespercentage te koop?

De kattenbrokken met een hoog vleespercentage van Acana zijn op tal van locaties in Nederland en België verkrijgbaar. Bekijk de locaties, zowel bij jou in de buurt als online, op onze verkooppunten-pagina.