Geschiedenis

ACANA is een merk met een bijzonder verhaal. Vanuit liefde voor dieren bedacht en nu vertrouwd bij dierenliefhebbers over heel de wereld. Met een oorsprong in de rijke omgeving van West-Canada. Lees het verhaal van Reinhard Muhlenfeld: een dierenvriend in hart en nieren. 

In 1979 startte Reinhard Muhlenfeld met het maken van dierenvoeding in zijn kleine, maar bloeiende fabriek in de agrarische omgeving van Barrhead (Alberta). Met tweedehands machines en een simpele verpakkingsafdeling maakte hij vanuit Champion Petfoods zijn eerste voer dat werd verkocht aan lokale landbouw- en veeteelt eigenaren.

1985: DE START IN ALBERTA

Na enkele jaren, waarin Reinhard leerde van successen én mislukkingen, was het tijd om een nieuw merk te creëren: ACANA. Een merk dat is vernoemd naar zijn huis in Alberta, Canada en vanuit zijn geloof om de lokale economie te ondersteunen door gebruik te maken van ingrediënten uit de regio. In die tijd wisten we het nog niet, maar dit was de eerste stap naar het maken van speciale dierenvoeding. 

EERSTE KEUKEN

Reinhard gaf in 1990 opdracht om de NorthStar keuken te bouwen in de stad Morinville, Alberta. Een bewust keuze om ons vanaf toen volledig te richten op voeding voor huisdieren. Onze eerste keuken was daarom een omslagpunt voor onze bedrijfsgeschiedenis. We werden een serieuze speler in de branche.

De nieuwe standaard

Lucky, de teckel van Reinhards zoon was zijn inspiratie om de voeding van ACANA verder te verbeteren. Peter wilde alleen de beste voeding voor Lucky, ongeacht de kosten. Deze liefde heeft uiteindelijk gezorgd voor het ontstaan van ons Biologically Appropriate™ -principe. 

Wist je dat Champion Petfoods ook producent is van Orijen honden- en kattenvoeding? Lees meer op www.orijen.nl. 

met zorg en toewijding bereid

GEBRAND OP INNOVATIE

In 2016 openden we een nieuwe keuken in Kentucky: DogStar keuken, genoemd naar de helderste ster aan de hemel. De keuken is zo gemaakt dat we onze filosofie op dierenvoeding en het gebruik van verse, regionale ingrediënten het beste kunnen doorvoeren. Niet voor niets hebben we verschillende prijzen gewonnen voor onze keuken.

De koeler is half zo groot als een voetbalveld. Ook is de keuken voorzien van een zeer gespecialiseerde kookuitrusting. De DogStar keuken een stralende baken van inspiratie: een weerspiegeling van onze toewijding om overal dierenliefhebbers een vertrouwd merk.

De voeding van ACANA in Nederland komt uit de NorthStar-keukens in Canada. 

Bekijk hondenvoeding  Bekijk kattenvoeding

CONTINU VERBETEREN

Ons onderzoeks- en innovatiecentrum is in 2016 geopend, gericht op het verbeteren van onze bekroonde voedingen. Ons R&I-centrum is uitgerust met de nieuwste technologie en fungeert als een gids voor vooruitgang in onze branche. Het versterkt onze toewijding aan ons BAFRINO-mandaat onder de bekwame en precieze zorg van onze hooggekwalificeerde wetenschappers
en voedingsdeskundigen, die onze toewijding aan constante innovatie delen.

2020: EEN NIEUWE KEUKEN!

De poolster (North Star) staat er om bekend dat hij bijna niet beweegt terwijl de hele noordelijke hemel om hem heen draait. Het is een ster die leiding geeft en de weg wijst: het symbool voor onze Canadese keuken.

2023: onderdeel van Mars Petcare

Champion Petfoods onderscheidt zich in de dierenvoedingsindustrie door sterke high premium merken met de beste ingrediënten, moderne keukens en verkooppunten in meer dan 90 landen. Mars Petcare gelooft dat deze sterke punten een aanvulling zijn op hun activiteiten en hebben daarom besloten Champion Petfoods met de merken ACANA en ORIJEN over te nemen. Mars Petcare is net als Champion Petfoods gepassioneerd over de gezondheid en voeding van huisdieren en brengt ook een grote deskundigheid over huisdieren mee. Mars doet al meer dan 50 jaar onderzoek naar de gezondheid van huisdieren en deelt doorbraken op gebieden als preventieve gezondheid. Geen zorgen: de honden- en kattenvoeding van ACANA is onze kracht en de voeding blijven we bereiden in onze unieke keukens met dezelfde ingrediënten.