Over ACANA

Dé nieuwe standaard in voeding voor jouw hond en kat. Dat is Acana. Onze natuurlijke voeding maken we zoals de natuur het bedoeld heeft. Rijk aan dierlijke ingrediënten en voedzame eiwitten zodat jouw huisdier kan genieten van iedere maaltijd. Wij geloven dat honden en katten behoefte hebben aan hetzelfde dieet als hun voorouders. Bereid in eigen keuken en gemaakt van verse, regionale ingrediënten.

Van nature heeft je hond of kat behoefte aan eiwitrijke voeding met veel vlees. De grijze wolf en de Afrikaanse wilde kat zijn namelijk de voorouders van onze geliefde huisdieren. Jaren van voortplanting en fokken hebben gezorgd voor honderden rassen honden en katten, maar de behoeften en het instinct van onze honden en katten blijven hetzelfde. 

De voedingen en snacks van Acana zijn gebaseerd op dit principe, dat wij Biologically Appropricate™ noemen. Dit doen we door de hoeveelheid, versheid en variatie van vlees te laten aansluiten op wat honden en katten nodig hebben vanuit hun natuurlijke behoefte. 

Lees hier meer over ons principe van Biologically Appropriate™.

Onze voeding

We begrijpen dat jij de beste voeding wilt voor je hond of kat en dat een keuze maken ingewikkeld kan zijn. Als je ons verhaal en filosofie kent, is je keuze makkelijk. We beloven dat we:

  • Voeding maken waar je hond of kat gek op is omdat het aansluit bij de biologische behoefte
  • Alleen verse, regionale ingrediënten gebruiken
  • Samenwerken met leveranciers die we kennen en vertrouwen
  • We geen geur-, kleur-, smaakstoffen, hormonen, antibiotica en andere synthetische conserveringsmiddelen gebruiken. 

Je zult dol zijn op Acana. En nog belangrijker: je huisdieren ook!

Bekijk hondenvoeding       Bekijk kattenvoeding

 

eerlijke ingrediënten 

De voeding van Acana wordt gemaakt in onze NorthStar keukens in West-Canada. De boerderijen, vruchtbare prairies en koude, heldere meren uit de omgeving leveren ons zowel inspiratie als verse regionale ingrediënten.

Om de beste voeding te maken voor jouw huisdier, werken we samen met lokale leveranciers die we kennen. Van vrije uitloop-gevogelte, nesteieren, vlees van op boerderijen gefokte dieren en in het wild gevangen vis tot zongerijpte groenten en fruit: onze verse ingrediënten worden op een verantwoorde wijze geteeld, gehouden, gefokt of in het wild gevangen.

Ingrediënten waar we dol op zijn. Mensen die we vertrouwen.

Het verse vlees is geschikt voor menselijke consumptie en vrij van conserveringsmiddelen. Alles om een natuurlijke maaltijd voor jouw hond of kat te bereiden. Onze bekroonde keukens zijn uitgerust met hypermoderne technologie voor de verwerking van verse voedingsmiddelen.

Ben je benieuwd waar onze producten te koop zijn? Bekijk dan ons overzicht met verkooppunten.

Verkooppunten van ACANA

Wat maakt ons anders?

Veel diervoederproducenten claimen ook 'verse' ingrediënten te gebruiken. Het vlees dat ze gebruiken is ingevroren in grote blokken en alleen geschikt voor dierlijke consumptie. De blokken zijn makkelijk te vervoeren en op te slaan. Vaak is het vlees maanden oud voordat het in huisdiervoer wordt verwerkt. Ook worden in veel gevallen de blokken meerdere keren ontdooid en weer ingevroren. 

Sommige producenten gaan nog een stap verder. Ze gebruiken gedroogde dierlijke producten, waaraan ze water toevoegen om zogeheten ‘vleespulp’ te maken en noemen dit  vervolgens ‘vers’ of ‘rauw’.

Geen wonder dat er zo veel verwarring is!

VERS EN RAUW VOLGENS ACANA

Wij vinden het belangrijk om dierenliefhebbers duidelijk te vertellen wat de eigenschappen van onze ingrediënten zijn. Wanneer wij ‘vers’ zeggen, bedoelen we ook vers. ‘Vers’, ‘rauw’ en 'gedroogd' hebben bij ons de volgende betekenis:

  • Vers: de enige methode om vers gevogelte en vlees en verse eieren en vis te conserveren is koeling.
  • Rauw:  onze verse ingrediënten die 1 keer ingevroren zijn geweest. 
  • Gedroogd: eiwitten worden behouden door een speciale techniek waarbij het vlees door lucht gedroogd wordt bij een lage temperatuur (90 °c).

authentieke voeding

Voor ons is de bereiding van diervoeding net zo belangrijk als de dieren zelf. Daarom maken we Acana voeding en snacks in onze eigen keukens, met onze eigen koks en ingrediënten, en we produceren geen diervoeding voor anderen! We beloven je dat de voeding voor jouw hond of kat door ons is bereid met dezelfde authentieke, verse ingrediënten, zorg en toewijding als een maaltijd bij jouw thuis. Ben je benieuwd welk recept past bij jouw huisdier? Vul de voedingswijzer in!

ONZE VOEDINGSWIJZER

De meeste merken van ‘speciaal’ voer zijn eigendom van marketingbedrijven die de productie uitbesteden. Ze hebben vaak geen eigen fabrieken, kopen hun ingrediënten niet zelf in en hebben geen afdeling voor onderzoek of receptontwikkeling. Dit kun je herkennen aan ‘gemaakt voor’, ‘geproduceerd voor’, ‘gedistribueerd door’ of ‘onder licentie gedistribueerd door’ op de verpakking van het voer. Het bedrijf dat de eigenaar van het merk is, heeft het voer niet geproduceerd maar doet alleen de marketing.

Als er ‘geproduceerd door’ of ‘gemaakt door’ op de verpakking staat, heb je authentieke diervoeding in handen.

Onderzoek en innovatie

Je moet de producent van de voeding voor je hond of kat kunnen vertrouwen. We doen er alles aan om de voedselveiligheid te garanderen. Dit doen we door niets uit handen te geven, van inkoop van ingrediënten tot de ontwikkeling van de voeding: we verzorgen alles zelf.

Dagelijks werken we aan het verder beteren van onze voeding en snacks in ons onderzoeks- en innovatiecentrum, pal naast de NorthStar keuken. We stellen hogere normen dan wettelijk bepaald voor controle van de voedingseigenschappen van onze ingrediënten en voeding. 

Zo werken we aan de ontwikkeling van technologieën voor vleesbereiding bij lage temperaturen waarmee een groter aandeel vlees in onze voeding kan worden opgenomen. Met ultramoderne technieken behouden we de volledig natuurlijke smaak van het spier- en orgaanvlees, dat in de Acana voeding wordt verwerkt, zodat honden en katten hun eten net zo lekker vinden als wij.

BEKIJK HONDENVOEDING       BEKIJK KATTENVOEDING