4 tips om jouw hond gezond en gelukkig te houden!

Veel mensen denken dat hun hond kwispelen als ze gelukkig zijn, maar wist je dat honden dit ook doen wanneer ze iets spannend vinden of gefrustreerd zijn? Het kan lastig zijn om goed te zien of jouw hond gelukkig is, maar een gelukkige hond is vaak wel een hond die stabiel gedrag vertoont. Elk hondenbaasje wil een gelukkige hond en daarom geven we je graag een paar tips hoe jij je hond gelukkig en gezond houdt.Tips voor een gezonde hond

1. Krijgt je hond voldoende aandacht?

Honden houden van aandacht. Dit betekent natuurlijk niet dat jij je hond continu aandacht hoeft te geven. Aandacht zit soms ook in de kleine dingen, zoals hem begroeten wanneer je thuiskomt of gewoon aanwezig zijn. Honden zijn erg sociale dieren en voelen zich snel alleen als je niet veel thuis bent. Natuurlijk hangt dit af van welke soort hond je hebt. Sommige hondenrassen zijn veel zelfstandiger dan andere hondenrassen.

2. Zorg dat je hond zich niet verveelt

Honden ondernemen graag dingen en ze worden snel ongelukkig als ze zich vervelen. Geef jouw trouwe viervoeter daarom genoeg uitdaging zodat hij lekker kan ravotten en een afleiding heeft. Geef hem bijvoorbeeld kauwspeelgoed of een bal en doe verschillende spelletjes met hem, zodat hij actief blijft en mentaal wordt uitgedaagd. Je kunt ook aan de hand van zijn karakter diverse speeltjes geven! Heb je bijvoorbeeld een hond met een jachtinstinct? Dan zal hij vast genieten van piepspeelgoed.

3. Geef jij de juiste voeding aan je viervoeter?

Voeding is een belangrijk onderdeel van het welzijn van je trouwe viervoeter. Liefde gaat immers door de maag! Hondenvoeding waar veel vlees in zit, is het beste voor je hond! Uit dierlijke eiwitten haalt je hond namelijk alle energie die hij nodig heeft! Bovendien geef je hem voeding zoals de natuur het bedoeld heeft en daar wordt je harige vriend gezond en gelukkig van! De hondenvoeding van Acana bestaat bijvoorbeeld voor 50% uit vlees. Zo weet jij zeker dat je hond een gezonde maaltijd krijgt.

4. Voldoende beweging

Van veel bewegen wordt je hond echt gelukkig en gezond! Ze zeggen niet voor niets dat een fysiek sterke hond ook een gelukkige hond is. Wel is het zo dat de hoeveelheid beweging erg verschilt per hond, ras en leeftijd. De ene hond heeft meer behoefte aan beweging als de andere. Wij raden je aan om je hond gemiddeld één uur per dag in beweging te laten zijn. Maar meer is natuurlijk beter!