Wil jij een betere band met je kat? Wij hebben vijf tips!

Het is voor een kattenbaasje soms lastig om een goede band te creëren met hun kat. Katten zijn over het algemeen minder afhankelijk dan honden dat zijn. Ondanks dat vinden katten het wel degelijk belangrijk dat ze een goede band hebben met hun baasje. Daarom geven we je graag wat tips over hoe jij de band met je kat verbetert.

Leer je kat kennen

Om een goede band te vormen met je kat moet je haar goed kennen. Je moet dus precies weten wat ze wel leuk vindt en niet. Veel katten vinden het bijvoorbeeld niet fijn om op hun buik geaaid te worden. Doe dit dan ook niet. Dit geld ook met de hoeveelheid aandacht die katten willen. Katten komen meestal vanzelf naar je toe als ze je aandacht willen, maar er zijn genoeg katten die eigenlijk niet zoveel behoefte hebben om continue geaaid te worden. Door dit soort dingen te weten, krijgen jullie vanzelf een betere band met elkaar.

Borstel je kat regelmatig

Katten houden ervan om geborsteld te worden, omdat het een gevoel van veiligheid en comfort geeft. Bovendien is het gezond voor ze. Zo blijft je kat vrij van vuil en is het goed voor de bloedcirculatie.

Speel dagelijks met je kat

Als je veel tijd besteed met je kat wordt jullie band vanzelf beter. Je kat wordt sneller afhankelijk van je en ze zal vriendelijker tegen je zijn. Door dagelijks spelletjes te spelen krijgt je pluizenbol niet alleen een positieve ervaring met je, maar heeft ze ook minder last van verveling en stress. Er zijn diverse spelletjes die je kunt doen met je kat. Bijvoorbeeld een vogelspelletje waarbij je jouw kat laat jagen op een touwtje met veertjes eraan.

Zorg dat je kat een eigen plekje heeft in het huis

Een kat krijgt sneller een band met je als ze zich op hun gemak voelen. Katten hebben soms behoefte om zich even terug te trekken. Het is dan fijn als je kat een eigen plekje heeft om tot rust te komen. Je hoeft natuurlijk niet een hele kamer aan je kat te wijden. Een hoekje in de kamer is vaak al genoeg. Zorg ervoor dat daar bijvoorbeeld een mand staat waar je kat zich even kan verstoppen. We raden je aan om haar niet te storen als ze in haar mand ligt. Katten vinden het over het algemeen niet fijn als gestoord worden op een plek waar ze even alleen willen zijn.

Liefde gaat door de maag

Elk huisdier is dol op eten en daar is de kat geen uitzondering op. Je kat weet heel goed wie elke dag hun heerlijke maaltijd voor ze klaar zet. Als jij altijd de voeding voor je kat klaarmaakt is de kans groot dat je kat je meer gaat vertrouwen.

Weet je dat het ook helpt om je kat voeding te geven die hij lekker vindt? De kattenvoeding van Acana zijn in vele varianten beschikbaar. Er zal daarom altijd wel een kattenvoeding zijn die je viervoeter heerlijk zal vinden!

Ontdek ons assortiment kattenvoeding